Support · Roundcube webmail

Hvis du har behov for at læse og sende post fra en hjemmeside, kan du benytte Roundcube.
Roundcube et Open Source projekt, med vægten lagt på brugeroplevelsen – elegant og smuk.

Læs mere om projektet: Roundcube

Indhold

Adgang til Roundcube

Adgang til din Roundcube webmail, finder du på adressen: ditdomæne.dk/roundcube/

Kontakt Sleiborg WebDesign hvis siden ikke er tilgængelig – det er muligt du skal have Roundcube installeret.

Sådan bruger du Roundcube

Post markeret med en blå stjerne og fed tekst er uåbnet.
Du åbner en e-mail ved at dobbeltklikke emne-teksten.
Du flytter en e-mail til en anden folder (mappe) ved at trække den over på den ønskede folder og slippe den.
Hold ctrl-tasten nede hvis du vil vælge endnu en e-mail.
Hold markøren stille over en ikon, og du får en forklaring.
Roundcube har stavekontrol – også på dansk.
Du kan vedhæfte filer (dokumenter).

Identiteter

Din identitet viser modtageren af din post hvem du er – dit navn og din e-mailadresse.
Du kan også benytte Signatur – teksten du skriver sættes automatisk ind i bunden af din post.
Du kan have flere identiteter.

Ny identitet

Klik Personlige indstillinger
Klik på fanen Identiteter
Klik på en eksisterende identitet for at redigere den, eller klik + for at oprette en ny identitet.

Sortér din post i mapper

Roundcube er en IMAP-klient, så med Roundcube lave nye mapper (foldere) på postserveren.
Nye mapper kan du bruge til sortering af post.
Klik + for at oprette en ny mappe
Giv din nye mappe et navn (Mappenavn) og klik Gem.

Brugerpræferencer

Under Personlige indstillinger finder du dine Preferencer.

Skriv HTML-besked

Du kan tekstbehandle dine beskeder – vælge fonte, indsætte smileys, fremhæve ord med fed skrift osv.
Når du vælger Skriv en ny besked, vælges HTML som tekstbehandler.
Vælg HTML i popup menuen Tekstbehandler nederst på siden.

Forhåndsvisning

Du behøver ikke åbne beskeder for at læse dem.
Hvis du aktiverer forhåndsvisning deles vinduet med emneoversigten i to.
Når du markerer en besked med et enkelt klik, kan du læse beskeden i den nederste del af vinduet.
For at aktivere forhåndsvisning: Sæt et flueben i Forhåndsvisning og klik Gem.